عوارض و موارد مصرف قرص هالوپریدول برای درمان
قرص هالوپریدول
قرص هالوپریدول ,قرص هالوپریدول 0.5,قرص هالوپریدول چیست,قرص هالوپریدول 5,قرص هالوپریدول 5 میلی گرم,قرص هالوپریدول برای چیه,قرص هالوپریدول ویکی پدیا
توضیحاتی در مورد قرص هالوپریدول
قرص هالوپریدول (Haloperidol) برای درمان روانپریشی و بیماریهایی مثل اسکیزوفرنی تجویز میشود.کابوس شبانه و بیخوابی از عوارض هالوپریدول است. در این مطلب از سایت جسارت در مورد عوارض و موارد مصرف قرص هالوپریدول برای درمان صحبت میکنیم امیدواریم مورد توجه قرار بگیرد.همراهان گرامی سایت جسارت ، مصرف و تعیین دوز دارو به عهده پزشک معالج شما می باشد و سایت جسارت هیچگونه مسئولیتی در خصوص مصرف خود سرانه داروها ندارد. حتماً قبل از استفاده از این دارو با پزشک معالج خود مشورت نمایید و از مصرف خودسرانه دارو به شدت بپرهیزید!
موارد مصرف قرص هالوپریدول
هالوپریدول در درمان علائم اختلالات حاد و مزمن پسیکوتیک مانند اسکیزوفرنی، حالات مانیک و پسیکوز ناشی از دارو مصرف میشود. این داور همچنین برای درمان مشکلات شدید رفتاری در کودکان و درمان سندرم Tourette مصرف شود.هالوپریدول برای درمان روانپریشی تجویز میشود. درمان علائم اختلالات حاد و مزمن سایکاتیک مانند اسکیزوفرنی، حالات مانیک و سایکوز ناشی از دارو همچنین برای درمان مشکلات شدید رفتاری در کودکان و درمان سندرم Tourette (تورت)مصرف شود.
مکانیسم اثر قرص هالوپریدول
هالوپریدول اثر درمانی خود را عمدتاً با انسداد گیرندههای دوپامینی اعمال مینماید. گیرندههای آلفا-آدرنرژیک و موسکارینی نیز توسط هالوپریدول تا حدودی مسدود میشوند.
مشخصات قرص هالوپریدول
هالوپریدول (به انگلیسی: Haloperidol) رده درمانی: داروهای ضدروانپریشی از دسته بوتیروفنون اشکال دارویی: قرص، آمپول
قرص هالوپریدول چیست
هالوپریدول (Haloperidol) برای درمان روانپریشی تجویز میشود. همچنین از این دارو برای درمان انواع جنون همچون اسکیزوفرنی و یا درمان مشکلات عصبی مثل اضطراب، وسواس، تیک و پرخاشگری هم استفاده میشود. این دارو از دستگاه گوارش جذب شده و عمدتا به کبد و با غلظت کمتر در مغز، ریه، کلیه، اطفال و قلب منتشر میشود. قرص هالوپریدول در دو فرمت پنج میلیگرمی و نیم میلیگرمی در داروخانههای ایران موجود است. لازم به ذکر است که همه داروهای روانپریشی در دوز کم، به عنوان یک ضد اضطراب خوب میتوانند عمل کنند.
فارماکوکینتیک قرص هالوپریدول
هالوپریدول از راه خوراکی تا حدود 60% جذب میگردد. متابولیسم کبدی وسیعی داشته و حداکثر غلظت خونی آن 6-2 ساعت پس از مصرف خوراکی ایجاد میگردد.نیمه عمر این دارو از راه خوراکی 27-12، از راه عضلانی 25-17 ساعت و از راه وریدی 19-10 ساعت میباشد. این دارو به میزان زیادی از راه کلیه و مقداری نیز از راه صفرا دفع میگردد.
منع مصرف قرص هالوپریدول
این دارو در موارد ضعف شدید و سمی CNS ناشی از مصرف دارو نباید مصرف شود.
عوارض شایع قرص هالوپریدول
آرامش بیش از حد وخوابآلودگی ، بیثباتی خلقی، کابوسهای شبانه، بیخوابی، تحریک، سرخوشی ممکن است بروز نماید. در مصارف طولانی مدت دیسکینزی دیررس ممکن است ایجاد گردد. آثار ضد موسکارینی نظیر یبوست، خشکی دهان، احتقان بینی، احتباس ادرار و تاری دید نیز به ندرت بروز مینماید. عوارض خارج هرمی خصوصاً واکنشهای دیستونیک و آکاتزی، بخصوص در تیروئید سمیشایع تر میباشند. عوارضی از قبیل خستگی، ضعف ، گاهگاهی بروز مینماید.
تداخل دارویی با قرص هالوپریدول
داروهای هوشبر اثر کاهنده فشار خون هالوپریدول را افزایش میدهند. ریفامپسیین و کاربامازپین متابولیسم کبدی هالوپریدول را افزایش داده، سبب کاهش غلظت پلاسمایی آن میگردند. داروهای ضد افسردگی سبب افزایش اثر ضد موسکارینی هالوپریدول میگردند. فلوکستین غلظت پلاسمایی هالوپریدول را افزایش میدهد. هالوپریدول احتمالا با کاهش آستانه تشنج، با اثر داروهای ضد صرع مقابله مینماید. داروهای نظیر لیتیم سبب افزایش عوارض خارج هرمی هالوپریدول میگردند.مصرف همزمان فرآوردههای حاوی الکل و سایر داروهای مضعف CNS با این دارو ممکن است سبب تشدید اثرات مضعف CNS و تنفس و همچنین اثرات کاهنده فشار خون گردد. مسمومیت با الکل نیز تشدید میگردد. مصرف همزمان اپینفرین با این دارو ممکن است کاهش فشار و تاکیکاردی را تشدید نماید. اثر درمانی لوودوپا در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است کاهش یابد.
- ۹۷/۱۰/۰۱